Microsoft Summmit – day 1

După prima zi de summit am ajuns să îmi dau seama cât de important este să fii pregătit atunci când ții o prezentare!

O să dau doar două exemple:

The Bad

După vreo 30 de minute de la începerea summit-ului a intrat în sală un domn de la MasterCard. Înainte să continui vreau să subliniez că tot respectul pentru toți cei care au ținut prezentările și felicitări pentru locul unde au ajuns, dar asta nu scuză să o dai cu bâta-n baltă.

Bun, continuăm!

Dl acesta nu a avut nici o prezentare pregătită și nici un speech organizat. S-a chinuit cu niște glumițe pe care nimeni nu le-a gustat, dar a fost rușinos! Ne-a povestit despre MasterCard că a fost primul care bla și primul din lume care bla și bla. Ok, felicitări, în general atâta lucru mă informez și eu, de pe wikipedia, înainte de un interviu la o companie. And one more thing, când țineți o prezentare, nu vă sprijiniți de obiectele de prin sală, că dați impresia că faceți parte din mobilier.

The Good

După a urmat pe scenă David Chappell de la Chappell & Associates care a fost fix la extrema cealaltă! Nu am văzut până acum pe nimeni care să se sincronizeze cu o așa abilitate pe slide-urile pe care le are în fundal. Și-a făcut o introducere amuzantă pe care toți am gustat-o, din această mică glumă a continuat într-o altă povestioară care a dat în altă glumiță care a atras atenția asupra topicului pe care voia să-l prezinte. Un mod GENIAL de a capta atenția publicului și de a face o conexiune!

Toată prezentarea a decurs fantastic, nici un moment de “ĂĂĂĂ..”, nici un moment de pauză pentru că și-a pierdut șirul gândirii, un body-language atât de subtil încât  și un comportament on stage care să le îmbine pe toate fantastic!

WP_20131106_009

The repeated stuff

De vreun an de când am tot început să cochetez cu evenimentele Microsoft aud câteva fraze over and over again: “Azure in scalable! You pay what you get”, “BigData is on the rise” și “PC+ era”. Serios că sunt de acord cu toate!

Azure, da, este scalable, plătești fix cât folosești. Ai nevoie acum de resurse suplimentare pentru că e Black Friday, perfect, plătești fix cât folosești! Tot aici s-au prezentat și modificările de prețuri. Acum 50 de ani 1 giga costa 180.000$ și nowdays 1giga costă 0,07 cenți.

“BigData is on the rise”, pe-asta la fel am auzit-o repetată mult și bine, azi am aflat și de o carte foarte interesantă de la Mihai Nădaș pe care o am pe lista mea de TO READ și sper să am timp cât mai curând să o răsfoiesc.

Big-Data-book-cover

Adevărul că de PC+ era am auzit mai de curând, nu de la începutul anului, dar tot o aud spusă again and again and again. Practic este ca un răspuns în fața celor care spun că suntem în era dispozitivelor mobile. Este adevărat că dispozitivele mobile au avut o creștere incredibilă în ultimii ani, dar chiar vă vedeți făcând proiecte, programe, rapoarte pe un telefon sau pe o tabletă? La birou mereu vei folosi un PC! Astfel că era se numește “PC+” (PC plus other devices).

The new stuff

Am avut plăcerea să îl cunosc pe Andrei Marinescu, Co-founder și CTO la Appscent. El și cu încă o persoană sunt cei care au realizat aplicația “Românii au talent”. O aplicație care nu mi s-a părut atât de fantastică la prima vedere, chiar simplistă până când am văzut ce tip de notificări push are. Azi am aflat exact cum a realizat el această aplicație și cât de puternică este platforma pe care o folosește. Practic are puterea să modifice întregul design al aplicației și toată funcționalitatea, să trimită survey-uri, reclame, să adauge și să scoată părți din meniu cu doar câteva butoane.

Prin vară ziceam eu de cât de puternic ar fi un serviciu de dinamic e-mail pe care să-l poți folosi, azi am aflat că Appscent oferă și acest tip de servicii.

Other keywords

Google flu trends: De la big data am avut ca exemplu Google flu trends care folosește datele de la google pentru a depista eventuale epidemii.

Farecast: Tot o aplicație care folosește BigData pentru a calcula trendul biletelor de avion și când este cel mai optim să le cumperi (a fost achiziționată de Microsoft și face parte din Bing Travel)

Hadoop: un framework pentru cloud care permite prelucrarea BigData.

MapReduce: un model de programare care procesează un volum mare de date în paralel pe mai multe clustere.

Michael Palermo, he rules, end of discussion. Modul cum ține cursurile de pe MVA și prezentările este wow. Feel the energy!

Not impressed

Well, au mai fost câteva lucruri care au fost wow, dar nu m-au impresionat, Mobile Services și posibilitatea de a crea în mai puțin de o oră o aplicație care să aibă o bază de date în azure, să sorteze și filtreze informațiile, să aibă notificări de tip push pentru tile și toast și să mai aibă și serviciu de autentificare de la twitter/microsoft/facebook/google.

Lucru care nu m-a impresionat pentru că eu am deja câteva aplicații (Lotus Dance, Prietenul Meu, Preț Benzină etc) care folosesc aceste servicii. Este un instrument incredibil de puternic și vă sfătuiesc să urmăriți tutorialele de aici:

Getting started with mobile services




Leave a Comment

Blog

Recent posts