Olimpiada Informaticienilor Economiști – Part 1

În weekendul de 17-18 Mai am avut plăcerea să particip la Olimpiada Națională a studenților economiști în Timișoara la secțiunea Informatcă Economică însoțit și îndrumat de Doamnele Conf. univ. dr Daniela Crișan și Lect univ dr. Stănică Lavinia.

De locul ocupat de mine nu o să comentez nimic, o să mă rezum în a zice că nu m-am clasat unde voiam noi, în top 3. Obiectivul nu a fost atins, dar simt că volumul de informații dobândit a fost unul ridicat și de calitate!

DSC_0015

Lucrurile unde am greșit și ce am învățat:

– m-am concentrat prea mult la LANSAREA aplicației. M-am concentrat prea mult în sensul că eu până la olimpiadă am vrut ca aplicația să fie publicată cu orice preț și ea chiar să fie downloadată și folosită. Lucrul care nu a contat, lucrările cu accent pe partea teoretică și chiar fără interfață au fost cele punctate.

– nu mereu trebuie ca aplicația să și facă ceea ce spui. Aparent este foarte ok ca la olimpiadă să te prezinți cu un mock-up/poc și să spui doar în teorie ce ai vrea să facă aplicația

– NU este mereu o idee bună să folosești tehnologii de ultimă generație (cazul meu: Azure: Azure Mobile Services, Azure SQL server, open graph, windows 8) deoarece nu vor fi înțelese de toată lumea în întrega lor complexitate.

– lumea în general are o impresie proastă despre Windows 8. Nu sunt microsoft fanboy cu toate că le folosesc tehnologiile, dar dacă pui mâna pe un telefon sau o tabletă cu sistem de operare windows o să rămâi cel puțin plăcut surprins. Pot să vă pun la dispoziție dispozitive pentru teste, drop me a line if you interested.

– o aplicație complexă, de dimensiuni mici, dar cu multe bug-uri este mai bine scoasă în evidență față de o aplicație mai mare ca dificulate, grad de complexitate mediu, dar fără bug-uri și crash-uri.

Aceste lucruri le-am învățat eu, nu sunt critici, sunt doar observații pentru studenții care vor participa în anii care urmează la Olimpiadă!

Dacă vreau să critic ceva o să critic duetul care a venit cu un site în html care conșinea 3 pagini, fără măcar puțin CSS. Cum poți să vii cu așa ceva la olimpiadă? Sau cele două echipe de la CIG care au venit cu proiecte în care nici măcar nu au putut să facă o clasă ca lumea și clasa am impresia că nu a fost creată în întregime de ei. Sau Dl Profesor care își scuza echipa și la restul echipelor a venit cu precizări și corectări. Cu tot respectul, este olimpiada studenților, ei trebuiau să își susțină lucrarea fără intervenția dumneavoastră.

Btw: Cei de la CIG (Contabilitate Informatică și de Gestiune) sunt de apreciat! Parol că au înțeles mai bine programarea orientată pe obiect decât un sfert din seria mea!

Link-ul cu toate lucrările este acesta.

De notat lucrăriule:

  • IE02 (Locul 1): Folosirea algoritmilor genetici în aplicațiile economice
  • IE14 (locul 3): Aplicație mobilă pentru consumul inteligent

Lucrarea mea: IE03

Lucrări care mi s-au părut destul de interesante:

  • IE17 (master): Utilizarea unui sistem peer to peer bazat pe protocolul Chord în gestiunea unui lanț logistic. (Interesant, dar plin plin de buguri!)
  • IE18 (master): Aplicație informatică pentru asistarea activităților de întocmire a orarului.Leave a Comment

Blog

Recent posts

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other