Moartea aplicațiilor plătite

Unele din cele mai enervante lucruri pe Android mi se par ad-urile, care, uneori, sunt incredibil de agresive și nesimțite, dar, totuși, dacă întrebi un grup de oameni dacă ar prefera aplicații cu ad-uri sau aplicații pentru care să plătească chiar și 0.99$, majoritatea ar alege să ruleze o aplicație cu ad-uri.

După dezastrul cu Flappy Bird, au apărut zeci de aplicații clonă care imediat ce terminai runda, înainte să apeși butonul de retry (adică cu un mic delay de la încărcarea paginii), te trezeai cu un ditamai ad-ul, cât toată pagina, în față și fără să vrei dădeai click tap pe el. Unele variante și mai nesimțite, îți serveau ad-uri în timpul jocului, la final de rundă și și la început de rundă înainte să lansezi pasărea și am dat muuuulte tap-uri din greșeală pe ad-urile astea.

android block ads witout apps

The state of Android

Nu am mai butonat un android de prin octombrie, astfel că în aproape 6 luni au avut loc multe modificări în market (în primul rând am o aplicație în Top Most Downlaoded Free apps). Totuși, cea mai îngrozitoare schimbare mi s-a părut a fi cea a ad-urilor. Pe android mereu au existat aplicații cu ad-uri agresive, dar acum parcă prea au întrecut măsura. Făcând un mic research pe net am aflat că nu doar mi se pare, dar este adevărat, există din ce în ce mai puține aplicații pe bani și din ce în ce mai multe aplicații cu IAP (In App Purchase) și ad-uri.

apprevenues

Apropo, pentru că Știi să scrii a depășit 70.000 descărcări am introdus și eu ad-uri în aplicație, dar parol că sunt nevinovate și mici.

 

Viitorul

Vom continua să vedem aplicații de calitate și gratis, dar cu IAP-uri din ce în ce mai multe și ad-uri mai agresive, în ciuda faptului că o să creeze bad UX. Google nu știu cât ar face ceva împotriva ad-urilor agresive, atâta timp cât ei își iau bani de pe urma lor și au în continuare 80% din piața de dispozitive acoperită.

Și totuși, chiar dacă trendul curent este de a avea aplicații free, există și unele pe bani care se vând incredibil de bine. Cel puțin în ultimul an, în topul descărcărilor plătite se află Minecraft care a ajuns la peste un milion de descărcări, în ciuda prețului de 20 de lei și a gradului ridicat de piraterie pe dispozitivele Android.

Sursă foto: XDA-developers




Leave a Comment

Blog

Recent posts