CV-ul tău

Prin anumite circumstanțe am ajuns, împreună cu alți colegi de la facultate, să ne ocupăm de înscrierile de anul acesta în MSP.

Am fost la facultate, le-am vorbit despre ce este MSP, ce poți să faci, ce beneficii și etc. La final am întrebat studenții dacă sunt interesați: 80 au ridicat mâna, surprinzător de mulți.

Formulare de înscriere

  • Copii, când pe un formular ești întrebat anul nu trebuie să spui 2013, trebuie să spui ce an de studii ești tu.
  • Când ți se cere o adresă de e-mail nu o dai pe cea cu yo_smeker_bar0san100la100@cevreitu.ro dă o adresa de e-mail decentă sub forma prenume.nume@cevreitu.ro sau ceva asemănător. Ne-a durut burta de cât am râs la partea asta.
  • Când completezi un formular, scrie cu litere de tipar. Nu pentru că ai scrisul de mână indescifrabil, doar că unii nu înțeleg sub nici o formă ce vrei să scrii. Și e aiurea să treci un formular prin 4-5 perechi de mâini ca să descifrezi o adresă de e-mail.
[nggallery id=5]

CV-urile și ale lor patimi

Bun, revenind la CV-uri am primit vreo 40 până acum și am ajuns la următoarea concluzie:

  • Copy-paste is bad, mai ales când selectezi CV-ul tău de pe bestjobs, e-jobs prin CTRL+A, dai copy și paste într-un document și îl trimiți.
  • O altă metodă de a face un CV nasol este să dai click dreapta și save as și să salvezi pagina sub format .html sau .html
  • Nu trimite CV-ul tău sub formă de text copiat în e-mail. Trimite-l ca atașament. Simple as that.
  • Asta ține de mine, dar eu urăsc CV-urile EuroPass! Poate o traumă de când a trebui să fac și eu unul și m-am chinuit cu formatarea aia idioată prea rău. Găsiți mai sus un exemplu de CV care mi-a atras atenția (chiar o să-l folosesc)
  • Nu ne spune că nu te pricepi la ceva pentru că nu ai avut timp. De fapt nu-ți spune nimic rău despre tine. Cv-ul e ăla care trebuie să arate cât de cool ești tu.
  • Fraza care mă omoară: “utilizator avansat al computerului”. Serios? Avansat? Mai spune-mi matale cum transform un OS pe 32 biți să vadă și să folosească 8+ GB ram. Sau spune-mi cum stă treaba, pentru cei care sunt experți în ale office-ului, cu inserarea unui watermark în word sau excel, dar excepție să facă prima pagină sau cum stă treaba cu blestemățiile de pivoți în excel.
  • Limba engleză: C2, tati! Serios? Și atunci cum de ce nu ai vreo certificare care să ateste asta la CV? Nu zic că nu e posibil, dar 9/10 persoane au spus că vorbesc C2 cel puțin engleza.
  • Limba română: care/pe care, doar/decât. Vezi că am făcut o aplicație special pt așa ceva: “Știi să scrii” e gratis în windows store.

Sunt chestii de bun simț pe care majoritatea poate nu le faceți și vi se par idioate, dar credeți-mă se întâmplă mai des decât aș vrea să recunosc.




Leave a Comment

Blog

Recent posts