Restanță c++ part 1

Dacă sunteți la Universitatea Româno-Americană și aveți restanță la Limbaje de Programare 2 (C++) iată ce trebuie să știți ca să luați un 5 de trecere:

  • Să formați o clasă
  • Să faceți un constructor
  • Să faceți overload la diferite operații +,-, +=, -=, >>, <<, *, / etc

În primul rând dacă vreau să creez o clasă în c++ nu trebuie decât să scriu următorul bloc

class myClass
{
};

Orice clasă este formată din proprietăți și metode. Eu am ales să fac o clasă student (clasic, huh?) și i-am dat trei proprietăți (nume, nota, an):

re1

Mai departe haideți să vedem cum creăm un constructor. Un constructor este bucata de cod care instanțiază un nou obiect:

re1-2

Mai departe o să facem overload operatorului =. Trebuie să folosim în față tipul returnat (student în cazul nostru) urmat de cuvântul cheie “operator” și operatorul căruia vrem să îi facem overload.

re2

Mai departe un overload foarte simplu pentru adunare. La fel facem în cazul în care facem overload la scădere, înmulțire sau împărțire.

re3

Acesta este bucata de cod pe care compilatorul o să o citească în momentul rulării. Practic instanțiez două obiecte (doi studenți) s1 și s2. Testăm overload-ul și îi mărim nota lui Alexandru.

s4

Dacă ai înțeles constructorul și ai putut să faci overload măcar la o operație eu zic că o să fie suficient.

Dacă vrei să iei mai mult de 5, să prinzi câteva idei de bază despre moșteniri și overload-uri mai complicate click aici.

Edit: nu, nu am restanță 🙁




Leave a Comment

Blog

Recent posts